Geocaching

A Geocaching egyszerű elgondolás, de nagyszerű tevékenység. Egyesíti magában a műholdakon és interneten alapuló csúcstechnológiát a túrázással, környezetünk felfedezésével. További részletek: www.geocaching.hu

www.idokep.hu

Időjárás előrejelzés

2016. szeptember 09. Szilvásvárad - nyeregben

2016.10.12. 17:52 | csk1 | Szólj hozzá!

Új kísérlet a kerékpáros túrázás. Eddig csak alföldi terepen és rövid távokra vállalkoztunk, most megpróbálkozunk a hegyesebb vidékekkel és a nagyobb távokkal is. A felszerelésünk szinte hibátlan, a biciklik szabályosak és rendben vannak, de azért még beszerzünk két sisakot is - minden esetre. Korán indulunk, hogy legyen időnk, ingyenes parkolót is találunk, összerakjuk a bicikliket és irány a Szalajka-völgy. Az ősz ellenére nagya forgalom a sétányon, kirányduló osztályok, babakocsis családok, nyugdíjasok mindenfelé. A legszebb helyeken sorba kellene állni, ha fotózni akarnánk.

Szalajka völgye (GCSzvo)

Szélesség N 48° 4,563'
Hosszúság E 20° 24,613'

Magasság: 427 m
Geoláda típusa: Multi geoláda (2V)

 Mindkét láda két pontos a völgyben, szóval négy pont szakítja meg az utat. Már felfelé megkeressük őket, viszonylag egyszerűen. Ládák és táblák, nem nehéz. A biciklizés sem, bár van pár kemény kaptató. És olyan is van, ahol a láda után elindulni is meredeken felfelé kell, nem egyszerű feladat. Kiderül a biciklik közül az egyik váltója nem teljesen hibátlan, éppen a legkisebb áttételt csak némi erőfeszítéssel lehet kapcsolni.

Bükki források 3. A Szalajka-völgy forrásai (GCbk03)

Szélesség N 48° 4,639'
Hosszúság E 20° 24,465'

Magasság: 475 m
Geoláda típusa: Multi geoláda (1H+1V)

 Az út felfelé szuszogós, a térképen tervezett irányt követjük. Felérünk a legmagasabb pontra, és elbátortalanít, amit látunk: a kerékpárút meredek ösvényként fordul vissza, na ezt azért nem vállaljuk, A felfelé követett úton fordulunk vissza, zúgunk lefelé a lejtőkön, egész hajmeresztő sebességgel néhol, nagyon élvezzük.

Szilvásvárad (GCSZVD)

Szélesség N 48° 6,426'
Hosszúság E 20° 23,418'

Magasság: 323 m
Geoláda típusa: Multi geoláda (3H+1V)

A faluban még egy láda vár, négy állomással. A körtemplom, a faluház, nem tűnik nehéznek, de néha kissé zavaros a leírás, és a térkép is zavart okoz. Egy helyen akadunk el kissé, amikor egy pad alján kellene felírt jelszót megtalálnunk. Próbálunk alánézni, végül  telefonnal lefilmezzük és meglesz.

dscn3340.JPG

Hazafelé megállunk halászlét és palacsintát enni, a szokásos színvonalat kapjuk, finom mint mindig. Figyeljük a többi vendéget, látunk érdekes párokat, és a parkolót uraló két kutyán is jól szórakozunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://geocaching.blog.hu/api/trackback/id/tr6511731877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása