Geocaching

A Geocaching egyszerű elgondolás, de nagyszerű tevékenység. Egyesíti magában a műholdakon és interneten alapuló csúcstechnológiát a túrázással, környezetünk felfedezésével. További részletek: www.geocaching.hu

www.idokep.hu

Időjárás előrejelzés

2014. december 27. Óévbúcsúztató geocaching Hajdúszoboszló és vidéke

2015.01.23. 12:42 | csk1 | Szólj hozzá!

Óévbúcsúztató geocaching kirándulás, ezúttal nyugat felé. Jópár cél van erre is, egy rövid téli kirándulásra pontosan megfelel. Viszünk teát, maradék karácsonyi bejglit, tökéletes szervezés.

Tetétlenen kezdünk, de a rejtekadó villanyoszlopot kicserélték és ennek áldozatául esett a láda. Aztán Kabán nézünk meteorokat, de itt is kicserélték a villanyoszlopokat, és itt az egyikre volt felírva a jelszó részlete. Szóval a szolgáltató most megviccelt minket. Azért fotózunk és próbálunk egyezkedni majd a rejtőkkel.

Tégláskerti református templom (GCTKTE)

Szélesség N 47° 30,222'
Hosszúság E 21° 36,756'

Magasság: 108 m
Geoláda típusa: Hagyományos geoláda

Az első útbaeső láda egy még Debrecenben kimaradt rejtés, egyszerűen kiesik a napi útvonalainkból. Na majd most. A templom nagyon érdekes, el is határozzuk, hogy megnézzük egyszer nyitva is, talán egy vasárnap. 

dscn2528.JPG

Zichy kastély (GCtet)

 

Szélesség N 47° 18,768'
Hosszúság E 21° 18,584'

Magasság: 90 m
Utolsó lényeges változás: 2015.01.16 12:14
Geoláda típusa: Hagyományos geoláda

Tetétlenen állunk meg, a kastély hihetetlenül elhanyagotl állapotban, bár a falu maga sincs túl jó formában. A kastélyban láthatóan volt mostanában bolt is, ami bezárt, talán az egyik részén gyógyszertár is. A "nyomokból" látszik,hogy kertjében birkák legelnek. A láda sajnos eltűnt, a villanyoszlopot, amely a rejteket adta kicserélték, és a kincset eldobták, pedig benne lehetett nyilván a játék leírása.

Kabai Meteorit (GCKAME)

Szélesség N 47° 21,442'
Hosszúság E 21° 17,985'

Magasság: 89 m
Geoláda típusa: Multi geoláda (1H+1V)

Kabán meteor is csapódott be, a láda betegnek tűnik, de azért megpróbáljuk. A rejtés megvan a falu száli erdősávban, de a város közepén, a meteornál hiányzik a jelszó fele, mert kicserélték a villanyoszlopokat. Milyen aktív errefelé az áramszolgáltató?! Végül a rejtő segít, elárulja a jelszó hiányzó darabját, utólag, emailben.

Ja és látunk egy egészen dermesztő Mikulást.

dscn2537.JPG

dscn2538.JPG

Mondjuk látjuk, hogy fékez egy autó és kiszállnak mellette fényképeket csinálni, szóval azért működik...

Retró Múzeum-újból (GCRETO)

Szélesség N 47° 26,522'
Hosszúság E 21° 23,484'

Magasság: 104 m
Geoláda típusa: Hagyományos geoláda

A múzeum nincs nyitva, bár kinyitnák nekünk, ha akarnánk, de nem igazán akarjuk. Így csak egy utcai rejteket tárunk fel. Kávézni is szeretnénk, bemegyünk a régi hírneves főtéri cukrászdába. Rendelünk egy kávét és egy forró csokoládét, csilivel. Na ez félresikerül, mert a csilit itt úgy értelmezik, hogy erőspaprika-darálékot oldanak fel a csokoládéban. Dermesztő a rostokra és a magokra harapni ivás közben. Nem is isszuk meg - észre is veszik fizetéskor, hogy nem ízlett. Felkínálják, hogy hoznak helyette mást, aztán nem szerepeltetik a számlán - elegáns megoldás, elismerésre méltó.

Hajdúszoboszlói séta (-C) (GCHSZ)

Szélesség N 47° 26,975'
Hosszúság E 21° 24,050'

Magasság: 100 m
Geoláda típusa: Multi geoláda (1H+3V)

A séta több pontja a belvárosban van, egy kis templom, egy szobor, és a régi várfal darabja. (Nahát, itt volt vár?) Ez feladja a leckét, mert sok mindent újra festettetek, a négy helyre felírt jelszóból alig találunk meg egyet. Az utolsó pont pedig a fürdő bejárata.

dscn2548.JPG

Repülőtér a Hortobágy szélén (GCLHHO)

Szélesség N 47° 27,326'
Hosszúság E 21° 23,430'

Magasság: 102 m
Geoláda típusa: Hagyományos geoláda

A repülőtéren nagy a forgalom, valami repülős előszilveszter van, gokartoznak, repülnek stb. De nem zavartatjuk magunkat, megkeressük a ládát, ami pedig eléggé nyilvános helyen rejtezik.

dscn2555.JPG

Pávai Vajna Ferenc, a "Hévizek atyja" (GCPVF)

Szélesség N 47° 27,013'
Hosszúság E 21° 24,331'

Magasság: 95 m
Geoláda típusa: Multi geoláda (1H+1V)

 Első pont az első fúrott hévizi kút, kerítése. Később látjuk, hogy lett volna emléktábla is, azt a kereséskor elkerüljük. A második pont az állomás felé egy nyilvános kút - mindenki vehet magának a hetven fokos termálvízből. A helyiek jönnek is rendesen, komoly kannákkal, teherkocsikkal hordják a vizet. A  szaga is érdekes - tipikus szoboszlói strandszag terjeng az utcán, a kút körül.

dscn2559.JPG

Címkék: 0/

A bejegyzés trackback címe:

https://geocaching.blog.hu/api/trackback/id/tr257050551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása